EXTRA-werkplaats.jpg


WERKPLAATSEN

Omdat we heel veel willen maar lang niet alles even goed kunnen, zoeken we soms de oplossing in een samenwerking. Hierdoor zijn enkele vruchtbare samenwerkingen tot stand gekomen waarbij AreaFiftyOne skatepark de locatie, een plek bied en “die andere” de kennis en ervaring, met natuurlijk de benodigde passie. Hieronder stellen we de partijen aan je voor waarmee we onze krachten hebben gebundeld:

WESSEL VAN OFFEREN
De houtwerkplaats van AreaFiftyOne wordt gerund door Wessel. Een bezig bijtje die zich voornamelijk met interieur-ontwerp en -bouw bezig houd. Daarmee heeft hij het zo druk dat hij vergat om ons een tekstje toe te zenden…
voor meer informatie: www.wesselvanofferen.nl

H@NNES BANDCOACHING
In 1988 is Hanneke van den Boomen gestart met de eerste kinderband in Eindhoven. Daarbij ging ze te werk volgens haar eigen opvattingen die nogal verschilden van de heersende.

“Ik was het niet eens met de manier waarop kinderen muziek werd bijgebracht. Het muziekonderwijs staarde zich blind op de klassieke muziek, met de bijbehorende opvatting van ‘eerst noten lezen en dan pas spelen’. Daardoor werd in mijn ogen de kinderen afgeleerd om creatief te zijn, terwijl ze dat dan op latere leeftijd weer moesten ontwikkelen. Heel erg vreemd. Je leert toch ook eerst praten en dan pas lezen en schrijven. Op die basis ben ik mijn eerste workshops gestart. Toen het reguliere onderwijs ontdekte dat deze kinder- en jongerenbands een enorm succes waren, is het idee overgenomen. Maar helaas, zonder de fantasie en creativiteit die er voor nodig is.

Popmuziek en andere stijlen komen voort uit improvisatie, wat niet betekent dat er geen eisen worden gesteld. En heel belangrijk is dat de deelnemers een open mind hebben”.

Ondertussen is haar ‘school’ uitgegroeid tot een bandcoachingsproject waarin kinderen en jongeren vanaf  6 jaar bezig zijn met muziek. Ze leren een instrument bespelen, er wordt gerepeteerd en ze schrijven zelf hun eigen muziek. Optreden voor publiek hoort er ook bij en verschillende bands hebben al een cd opgenomen met eigen werk. Muzikant zijn betekent echter ook samenspelen, luisteren naar elkaar, verantwoordelijkheid dragen voor het geheel. In die zin heeft het bandcoachingsproject een socialiserende werking. Achtergronden, afkomst en opleiding zijn niet van belang maar wel hart voor de muziek, gedrevenheid en samen willen werken.

Het uitgangspunt is improvisatie : het gevoel van artistieke vrijheid die niet aan een muziekstijl gebonden is.

voor meer informatie: www.gehannes.nl // info at gehannes punt nl // +31(0)40 2460141


.
.
.

TIJDEN & PRIJZEN

Maandag:gesloten
Dinsdag:15.00 - 23.00
Woensdag:14.00 - 23.00
Donderdag:15.00 - 23.00
Vrijdag:15.00 - 24.00
Zaterdag:13.00 - 24.00
Zondag:12.00 - 20.00
 
Entree:€ 6,00
Kortingskaart:€ 50,-
Maandkaart:€ 45,-
Seizoenskaart (3 maanden): € 120,-
Leskaart: € 80,-
Les + abonnement kaart: € 100,-
AREAFIFTYONE STRIJP-S EINDHOVEN
Klokgebouw 51, 5617 AB Eindhoven
040 2341060, info@area51skatepark.nl